top of page
  • Foto van schrijverErik Brouwer

Kennisdeling en Innovatie: de doelen van PerformanceArchitecten in 2024

Bij PerformanceArchitecten vinden we het belangrijk om onze kennis en expertise met elkaar te delen. Daarom organiseren we maandelijks een kennismiddag. Tijdens deze middag verdiepen we ons in een bepaald onderwerp. Dit kan gaan over methoden, technieken, nieuwe of bijgewerkte tools en andere actuele onderwerpen die voor ons vakgebied interessant zijn.


De eerste kennismiddag van het jaar is altijd een speciale dag. We kijken terug op het afgelopen jaar, bepalen samen waar we de focus op willen leggen in het komende jaar (dit noemen wij de rode draad) en stellen de doelen vast.


Afgelopen dinsdag 23 januari hebben we onze kennismiddagenjaar geopend. We begonnen de dag met een M&M retrospective waarbij we op een leuke manier teruggekeken op het afgelopen jaar.  Daarna hebben we met een aantal brainstormsessies, met verschillende werkvormen, ideeën opgedaan en onze doelen opgesteld voor 2024.



Uiteindelijk hebben we de volgende rode draad onderwerpen gekozen:

  • AI als hulpmiddel bij ons werk

  • SRE (Site Reliability Engineering)

  • OpenShift / K8s kennis verbeteren

  • Bijblijven met tools

  • DevOps (hoe verandert dit en waarom ontstaan er varianten zoals DevSecOps en DevPerfOps)


De kennismiddagen van PerformanceArchitecten zijn een belangrijke motor voor kennisontwikkeling en samenwerking. Ze zijn een moment om elkaar te ontmoeten, te leren van elkaar en samen te werken aan de ontwikkeling van onze vakgebieden. We zijn erg enthousiast over de onderwerpen die we voor het komende jaar hebben gekozen. We zijn ervan overtuigd dat ze ons zullen helpen om onze kennis en expertise verder te ontwikkelen. We zullen hierover ook een aantal blogs schrijven om onze kennis met anderen te delen.

 

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page