top of page
  • Foto van schrijverRené Meijboom

SRE – Site Reliability Engineering

Bijgewerkt op: 9 nov. 2023


Tijdens de laatste maandelijkse kennismiddag van PerformanceArchitecten hebben we ons verdiept in het onderwerp SRE (Site Reliability Engineering). SRE combineert software engineering en operationele principes om grootschalige en complexe systemen te bouwen en beheren.

Ter introductie hebben we verschillende video’s bekeken waarin de definitie van SRE werd gegeven en het verschil tussen SRE en DevOps werd uitgelegd. Vervolgens hebben we deelgenomen aan een workshop getiteld “The Art of SLO”. Tijdens deze workshop werd niet alleen uitgebreid de theorie behandeld, maar kregen we ook de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met het bepalen van SLI’s (Service Level Indicators) en SLO’s (Service Level Objectives) aan de hand van enkele opdrachten.

Tenslotte hebben we geëvalueerd in welke mate de kennis en vaardigheden die we hebben opgedaan direct toepasbaar zijn in ons werk. We zien zeker raakvlakken met ons werk als performance engineer en denken dat er met name mogelijkheden liggen bij onze klanten die bezig zijn met cloudtechnologie.

Concluderend kunnen we stellen dat onze kennismiddag zeer geslaagd was. We hebben veel geleerd over SRE en we kijken uit naar de volgende kennismiddag en het volgende onderwerp dat we gaan verkennen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page