top of page
  • Foto van schrijverMarco Gorter

Kennismiddag: ChatGPT

Bijgewerkt op: 7 nov. 2023


Op dinsdag 14 februari hebben we weer onze maandelijkse kennismiddag gehad. Een kennismiddag biedt ons de mogelijkheid om als collega’s bij elkaar te komen en een of meerdere onderwerpen op te pakken, uit te zoeken en kennis over op te doen.


Naast wat andere onderwerpen stond deze middag in het teken van de ontwikkelingen rondom ChatGPT, wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord.


Tijdens deze middag zijn we in tweetallen gaan kijken naar waarbij ChatGPT ons kan ondersteunen in het werk. Er is gekeken of deze blog-post gegenereerd kan worden door ChatGPT. En er is onderzocht of de AI ondersteuning kan geven bij de SEO (Search Engine Optimization) of kan helpen bij het schrijven van (automatisering) scripts. Al deze categorieën kunnen handig zijn bij uitvoering van ons werk, maar helpt het ook echt? Deze blogpost is in ieder geval niet geschreven door ChatGPT!


De algemene conclusie is dat ChatGPT een prachtige tool is met verrassende resultaten. Het begin van AI gegenereerde resultaten is er, maar het is nog niet perfect! Er moeten heel specifieke instructies gegeven worden om het juiste te bereiken. Het hoewel ChatGPT de invoer van jou als gebruiker ‘onthoudt’, is het soms wel mogelijk om onjuiste of niet volledige resultaten terug te krijgen. Soms omdat het verkeerde gevraagd wordt, of dat er een maximum aan uitvoer karakters bereikt is. Gelukkig kan je via een ‘undo’- of ‘continue’-commando wel verder blijven werken.


Bij de SEO- of scripting-ondersteuning merkten we ook op dat de gegenereerde resultaten een goede eerste opzet zijn, maar wel degelijk verdere input van een gebruiker nodig heeft. Hierbij zal de domein-kennis of vak-expertise nog steeds nodig blijven. Kortom, het is een tool dat veel potentieel heeft en zeker kan helpen in diverse situaties. Maar volledig over op AI kan zeker nog niet!


Op naar een volgende Kennismiddag en nieuwe onderwerpen!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page